dimarts, 8 de febrer del 2011

3. HABILITATS LINGÜÍSTIQUES. PARLAR


Aquesta habilitat és importantíssima en la nostra assignatura. Evidentment, la llengua catalana necessita de la parla, així que l'assignatura, necessita treballar-la, fomentar-la, avaluar-la, entre d'altres coses. Per tant, la incorporació de les TIC per treballar aquest aspecte de la matèria és de vital importància si ens adaptam als canvis que s'estan produint; millorant, així, els resultats acadèmics dels nostres alumnes.

TREBALL:
- Durant una sessió s'ha treballat la recerca, la lectura, la comprensió lectora i, finalment, l'oralitat, debatint sobre l'article que s'ha seleccionat.

EXERCICIS:
1. Visita pàgina: Diari de Balears.
2. Cerca d'una notícia cultural.
3. Selecció d'una de les notícies:
- " Els premis Goya entren en la setmana decisiva."
4. Lectura individual de la notícia.

ACTIVITATS ORALS:
1. Reflexió - trets característics de la notícia. Respon a les 6 qüestions.
2. Debat:
- Comentaris sobre la notícia.
- Opinió personal.

REFLEXIÓ:
La sessió s'ha realitzat amb un grup de 2n de l'ESO, concretament, un grup de desdoblament format per 12 alumnes, un col·lectiu molt heterogeni pel que fa al seu nivell curricular.
L'alumnat ha disposat d'un ordinador per a cadascú, han cercat la informació de manera individual. Posteriorment, després de realitzar la lectura individual s'ha reflexionat al voltant de l'article cultural. S'ha treballat, d'aquesta manera, l'oralitat, de vital importància en la nostra assignatura. Tothom ha participat, en major o menor mesura, i per tant, s'ha pogut avaluar tot l'alumnat de manera individual, pel que feia a la seva oralitat, i grupal, observant el comportament, participació i actitud.
Finalment, caldria comentar que els resultats han estat molt positius, ja que, l'actitud era molt bona en tot moment. L'alumnat va participar de manera activa en el debat, de tal mode, que es va poder avaluar l'oralitat en tots els sentits. Per tant, simplement, m'agradaria afirmar que els resultats obtinguts varen ser molt positius i que aquests tipus d'exercicis i activitats es tornaran a realitzar, de manera sistemàtica, amb aquest grup durant tot el curs, pels bons resultats que es varen observar.

GRAVACIÓ:

A continuació podeu observar un vídeo pujat al youtube amb l'article de fons, escoltareu allò que heu pogut llegir als paràgrafs anteriors, una petita reflexió sobre els comentaris i les opinions dels alumnes.


:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada